Dierenopvang Sublime

 

 

 

Welke dieren vangen wij op?

   

Hoe komen wij aan deze dieren?

  Waar gaan deze dieren heen?

Sublime is een opvang die alle dieren opvangt die op een weide kunnen leven. Denk hierbij aan paarden, maar ook schapen, geiten, kippen en varkens. 

Veel van deze dieren hebben een achtergrond van ernstige verwaarlozing. Deze hebben vaak enorm veel tijd nodig om te herstellen. Soms kan het ook zijn dat op het moment dat het goed lijkt te gaan, de dieren weer een terugval krijgen. dit gebeurd vaak in de winter, als hun weerstand wat minder word. Door hun verleden blijft hun weerstand vaak iets verzwakt en kunnen er vaker nieuwe problemen ontstaan.

Ook dieren met gedragsproblemen nemen wij aan, indien dit niet medisch gerelateerd is, bijvoorbeeld door traumatische ervaringen .

 

Er zijn 3 manieren waarop dieren bij ons binnen komen. Het minst voorkomende is de politie en gemeente, alhoewel dit niet vaak gebeurd, kan het zijn dat wij namens de politie of gemeente een dier in bewaring moeten nemen in afwachting van een rechtzaak. In deze tijd bieden wij de juiste zorgen voor het dier, totdat de uitspraak van de rechter is geweest. 

Een andere manier is door particuliere afstand. Dit is het meest gebruikelijke binnen onze stichting. Dit kan gaan om gezonde dieren met een juiste achtergrond, maar bijvoorbeeld door financiele redenen niet meer kunnen worden verzorgt. Of het gaat om eigenaren die op het punt van realisatie komen dat de zorg van hun dier niet juist is ( geweest) denk hierbij voornamelijk aan ouderen en andere hulpbehoevende. Vaak neemt de familie dan contact met ons op. 

Varkens worden bij ons door maar 1 instantie binnen gebracht. Namelijk de hobbyvarken vereniging. Omdat dit een unieke samenwerking is lichten wij dit verder toe op deze pagina.

  Ons doel is om voor elk dier dat in de opvang komt een nieuwe eigenaar te vinden zodra zij hersteld zijn. Wij gaan opzoek naar plekken waar zij altijd de juiste zorg krijgen en hun verzorging op nummer 1 staat. We zorgen dat elk dier goed matcht bij zijn nieuwe eigenaar. Wel blijft onze stichting altijd contact houden met de nieuwe eigenaren en doen we ook regelmatig aan controles om het dierwelzijn te bevorderen. 

 

 

Galecoppperpark Sublime | Info@galecopperpark-sublime.nl